Bismillah

MY BLOG

Isnin, Jun 01, 2009

Cuti Sekolah Bermula Lagi...Fening-fening

Hai...[nada mengeluh]... cuti sekolah bermula lagi. Adoi..pening kepala. Rasanya lebih baik waktu bersekolah daripada cuti... sebabnya...kerja bertambah banyak terutamanya keje kat dapur tu. Aku istilahkan dapur aku tu sebagai' restoran'. Waktu cuti ni mulalah nak beroperasi 24jam. Ada saja menu 'yang tak diundang'. Tukang masak part time pun ramai he..he..anak aku 6 orang! Bila hari cuti macam ni macam-macam oder sampai...'mama, ari ni boleh buat nasi goreng tak', mama, dah lama kita tak makan mee kuah kan..., mama..mama..cucur udang yang mama buat hari tu sedaplah, [nak bodek punya pasal], mama..mama..adyra nak 'telur berak hangit'. Anak aku yang bongsu tu asyik nak 'telur berak hangit' je. Tak de lauk lain pun tak apa. Telur berak hangit tu istilah yang dia berikan sendiri, macam goreng mata kerbau gak, yang kuning tu dibiarkan separuh masak dan bahagian bawahnya biarkan garing sikit, bila bubuh dalam pinggan dia akan cucuk kuning telur tu..tu yang buat telur tu 'berak'... Anyway, hari ni aku malas nak fikir panjang nak masak apa, sebabnya semalam pegi kenduri kahwin dapat bunga telur banyak..ha..ha..jawabnya hari ni aku akan masak sambal tumis telur...Ok..aku nak masuk dapur......

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Ingin belajar sesuatu..

http://www.starfall.com/ Learn to Read with phonics www.starfall.com A free website to teach children to read with phonics. For preschool, kindergarten, and first grade. Exciting phonics games and online interactive books. http://learnenglishkids.britishcouncil.org/en home | LearnEnglish Kids | British Council learnenglishkids.britishcouncil.org Welcome to new LearnEnglish Kids! All your favourite games, songs, stories and activities are here - you can have fun and learn English too! You can search for your favourites, orhave a look at the new Explore sectionand find out where everything is. Kalau nak alih bahasa melayu ke english dan sebaliknya hanya perlu copy and paste di http://www.citcat.com/ tapi lepas tu kena sesuaikan ayatlah kadang2 bercelaru sikit, enjoy A multipurpose portal enabling searching and surfing of real-time translated text and web pages. Surf the Internet in your own language! Dalam banyak buku , buku "rich dad and poor dad" banyak memberi kesan peribadi .Yang ulat buku tentu dah baca, dah 10 tahun kot buku ni terjumpa ebook pdf free kena download http://www.middleastpost.com/87/rich-dad-poor-dad-pdf-download/ . nak cepat2 download sebelum moderator delete. enjoy.. Rich Dad , Poor Dad pdf zip rar download www.middleastpost.com download rich dad poor dad for free zip rar pdf are available Free Arabic Language Course, Learn Arabic, Arabic Tuition www.madinaharabic.com Madinah Arabic - Free Arabic Course, Arabic Language Lessons, Forum and 1-to-1 tuition. Learn Classical–Qu’ranic, Modern Standard, Business Arabic and Islam. untuk peminat tv3 tonton rakaman kegemaran anda http://mobile.tv3.com.my/;jsessionid=wGOdK7q7FsQI1LrFPz2F8Q** Percuma software untuk menapis unsur2 lucah di internet diminta kawan2 yang ada internet tu download lah sebagai kawalan dari anak2 kecil dari terdedah... tapi bapa jangan risau boleh guna pasword untuk buka semula hehehe http://download.cnet.com/K9-Web-Protection-32-bit/3000-27064_4-10487710.html?tag=mncol . Harap sebarkan pada kawan2 lain sharing is caring. Tambahkan ilmu pegetahuan dengan menonton documentary. macam macam topic ada http://topdocumentaryfilms.com/ Tukartiub mengulas berita semasa secara sinis dan jenaka. http://tukartiub.blogspot.com/ enjoy... Tukar Tiub tukartiub.blogspot.com Web tv tempatan terbaik low broadband pun streming ok tak putus http://www.tvselangor.com/live/channel1/ www.tvselangor.com The best web tv live http://www.mivo.tv/ web ni dari negara jiran kita. heran aku kita kat sini semua pun kena bayar. Nak tengok tv rancangan csi house dll astro pun kira outdated. enjoy.. http://tvshack.net/ TV Shack - tune in tvshack.net Welcome to tvshack.net, watch movies, tv shows, cartoons, standup comedy and documentaries free!

Harapan Tanpa Suara - Kami Perihatin.

Kelahiran - Anugerah Yang Tidak ternilai Untuk Seorang Wanita.

SOLAT

AL IKTIROF

TAUBATAN NASUHA

AYATUL KURSI

DOA-DOA HARIAN

DOA QUNUT

QASIDAH ISTIGHFAR

TELL ME WHY -DECLAN GALBRAITH - a children's tribute