Bismillah

MY BLOG

Rabu, September 09, 2009

ANAK-ANAK SETAN


"9 jenis anak setan..

Peringatan untuk kita setiap hari dimana syaitan2 kurang

ajar ini mengganggu

hidup harian yang mungkin selama ini kita tidar sedar!

hasutan mereka.

Sampaikan kepada sekalian muslimin/muslimat

yang lain semoga

menjadi pedoman hidup hingga ke akhir hayat ,

Insya'Allah.


Umar al-Khattab r. a berkata, terdapat 9 jenis

anak syaitan


1. Zalituun

Duduk di pasar/kedai supaya manusia hilang

sifat jimat cermat.

Menggoda supaya manusia berbelanja lebih!

dan membeli barang-barang yang

tidak perlu.


2. Wathiin

Pergi kepada orang yang mendapat musibah

supaya bersangka buruk

terhadap Allah.


3. A'awan

Menghasut sultan/raja/ pemerintah supaya

tidak mendekati rakyat.

Seronok dengan kedudukan/kekayaan hingga

terabai kebajikan rakyat dan

tidak mahu mendengar nasihat para ulama.


4. Haffaf

Berkawan baik dengan kaki botol. Suka menghampiri

orang yang

berada di tempat-tempat maksiat

(cth : disko, kelab mlm & tempat yg ada

minuman keras).


5. Murrah

Merosakkan dan melalaikan ahli dan orang yang sukakan

muzik sehingga lupa kepada Allah. Mereka ini

tenggelam dalam keseronokan dan glamour etc.


6. Masuud

Duduk di bibir mulut manusia supaya melahirkan

fitnah, gosip,

umpatan dan apa sahaja penyakit yg mula

dari kata-kata mulut.


7. Daasim (BERILAH SALAM SEBELUM MASUK

KE RUMAH...)

Duduk di pintu rumah kita. Jika tidak memberi

salam ketika masuk

ke rumah,Daasim akan bertindak agar berlaku

keruntuhan rumahtangga (suami

isteri bercerai-berai, suami bertindak ganas,

memukul isteri, isteri

hilang pertimbangan menuntut cerai, anak-anak

didera dan pelbagai bentuk
kemusnahan rumah tangga lagi).


8. Walahaan

Menimbulkan rasa was-was dalam diri

manusia khususnya ketika

berwuduk dan solat dan menjejaskan ibadat

-ibadat kita yg lain.


9. Lakhuus

Merupakan sahabat orang Majusi yang

menyembah api/matahari.





Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Ingin belajar sesuatu..

http://www.starfall.com/ Learn to Read with phonics www.starfall.com A free website to teach children to read with phonics. For preschool, kindergarten, and first grade. Exciting phonics games and online interactive books. http://learnenglishkids.britishcouncil.org/en home | LearnEnglish Kids | British Council learnenglishkids.britishcouncil.org Welcome to new LearnEnglish Kids! All your favourite games, songs, stories and activities are here - you can have fun and learn English too! You can search for your favourites, orhave a look at the new Explore sectionand find out where everything is. Kalau nak alih bahasa melayu ke english dan sebaliknya hanya perlu copy and paste di http://www.citcat.com/ tapi lepas tu kena sesuaikan ayatlah kadang2 bercelaru sikit, enjoy A multipurpose portal enabling searching and surfing of real-time translated text and web pages. Surf the Internet in your own language! Dalam banyak buku , buku "rich dad and poor dad" banyak memberi kesan peribadi .Yang ulat buku tentu dah baca, dah 10 tahun kot buku ni terjumpa ebook pdf free kena download http://www.middleastpost.com/87/rich-dad-poor-dad-pdf-download/ . nak cepat2 download sebelum moderator delete. enjoy.. Rich Dad , Poor Dad pdf zip rar download www.middleastpost.com download rich dad poor dad for free zip rar pdf are available Free Arabic Language Course, Learn Arabic, Arabic Tuition www.madinaharabic.com Madinah Arabic - Free Arabic Course, Arabic Language Lessons, Forum and 1-to-1 tuition. Learn Classical–Qu’ranic, Modern Standard, Business Arabic and Islam. untuk peminat tv3 tonton rakaman kegemaran anda http://mobile.tv3.com.my/;jsessionid=wGOdK7q7FsQI1LrFPz2F8Q** Percuma software untuk menapis unsur2 lucah di internet diminta kawan2 yang ada internet tu download lah sebagai kawalan dari anak2 kecil dari terdedah... tapi bapa jangan risau boleh guna pasword untuk buka semula hehehe http://download.cnet.com/K9-Web-Protection-32-bit/3000-27064_4-10487710.html?tag=mncol . Harap sebarkan pada kawan2 lain sharing is caring. Tambahkan ilmu pegetahuan dengan menonton documentary. macam macam topic ada http://topdocumentaryfilms.com/ Tukartiub mengulas berita semasa secara sinis dan jenaka. http://tukartiub.blogspot.com/ enjoy... Tukar Tiub tukartiub.blogspot.com Web tv tempatan terbaik low broadband pun streming ok tak putus http://www.tvselangor.com/live/channel1/ www.tvselangor.com The best web tv live http://www.mivo.tv/ web ni dari negara jiran kita. heran aku kita kat sini semua pun kena bayar. Nak tengok tv rancangan csi house dll astro pun kira outdated. enjoy.. http://tvshack.net/ TV Shack - tune in tvshack.net Welcome to tvshack.net, watch movies, tv shows, cartoons, standup comedy and documentaries free!

Harapan Tanpa Suara - Kami Perihatin.

Kelahiran - Anugerah Yang Tidak ternilai Untuk Seorang Wanita.

SOLAT

AL IKTIROF

TAUBATAN NASUHA

AYATUL KURSI

DOA-DOA HARIAN

DOA QUNUT

QASIDAH ISTIGHFAR

TELL ME WHY -DECLAN GALBRAITH - a children's tribute