Bismillah

MY BLOG

Selasa, November 10, 2009

Handphone

handphone.....

Orang sekarang tak boleh hidup tanpa henpon. Kalau tertinggal henpon sanggup patah balik ambil. Masalahnya kalau tak solat tak pulak gabra. Korang takde nak contact Dia. Helloooo!!! Hell-oooo!!! Go-to-Hell-Lo!

Bateri Low

Mungkin masalah kita bateri low gamaknya. Berapa kali korang cas diri korang? Berapa kali korang pergi masjid ke surau, dengar ceramah, seminggu sekali pergi Jumaat pun bukan nak dengar khutbah. Tengok muka pun tau takde bateri, lentok semacam aje.

No coverage

Mana tempat Dia tak cover? Kalah jin buncit warna kuning tu. Patutnya tak kira korang kat mana, kat atas bulan sekalipun, Dia gerenti ada service punya. Korang aje tak ingat kat Dia, Dia tak pernah lupa korang. Korang yang jual mahal. Hot spot pun bersepah-sepah, masjid surau tiap taman ada, korang aje tak nak singgah. Sombong betul.

Missed Call

Korang kalau ada miss call gerenti korang call balik. Korang risau kalau tak call balik kot-kot ada hal penting. Tapi kenapa Dia call korang buat derk aje. Lima kali sehari Pak Bilal melaungkan 'ringtone' azan sehari, usahkan nak jawab, kalau boleh taruk 'silent' korang dah buat dah.

Line tak clear

Korang perasan tak dalam solat korang bercakap dengan siapa? Kalau borak dalam henpon sorang-sorang orang tak kata apa sebab tau kat belah satu lagi ada yang jawab. Ni kita yang solat tapi cakap sorang-sorang, pastu tak berapa paham apa yang dicakap, maklum le bahasa Arab, Dia tengok pun pelik gamaknya.

SIM kad problem

Kita pun ada sim kad brader, hati kita le. Contact number Dia kita save dalam sim kad tapi tak reti-reti nak call. Kalau call pun tak dapat, nak buat cemana sim kad dah berkarat, berdaki, penuh dengan contact number dunia, setan, nafsu dan tahapehapentah. Tak nak upgrade, tak nak repair. Sudahnya kita lost contact, sesat sepanjang hayat. Kalau henpon kita campak lombong, kalau kita? Campak dalam neraka la jawabnya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Ingin belajar sesuatu..

http://www.starfall.com/ Learn to Read with phonics www.starfall.com A free website to teach children to read with phonics. For preschool, kindergarten, and first grade. Exciting phonics games and online interactive books. http://learnenglishkids.britishcouncil.org/en home | LearnEnglish Kids | British Council learnenglishkids.britishcouncil.org Welcome to new LearnEnglish Kids! All your favourite games, songs, stories and activities are here - you can have fun and learn English too! You can search for your favourites, orhave a look at the new Explore sectionand find out where everything is. Kalau nak alih bahasa melayu ke english dan sebaliknya hanya perlu copy and paste di http://www.citcat.com/ tapi lepas tu kena sesuaikan ayatlah kadang2 bercelaru sikit, enjoy A multipurpose portal enabling searching and surfing of real-time translated text and web pages. Surf the Internet in your own language! Dalam banyak buku , buku "rich dad and poor dad" banyak memberi kesan peribadi .Yang ulat buku tentu dah baca, dah 10 tahun kot buku ni terjumpa ebook pdf free kena download http://www.middleastpost.com/87/rich-dad-poor-dad-pdf-download/ . nak cepat2 download sebelum moderator delete. enjoy.. Rich Dad , Poor Dad pdf zip rar download www.middleastpost.com download rich dad poor dad for free zip rar pdf are available Free Arabic Language Course, Learn Arabic, Arabic Tuition www.madinaharabic.com Madinah Arabic - Free Arabic Course, Arabic Language Lessons, Forum and 1-to-1 tuition. Learn Classical–Qu’ranic, Modern Standard, Business Arabic and Islam. untuk peminat tv3 tonton rakaman kegemaran anda http://mobile.tv3.com.my/;jsessionid=wGOdK7q7FsQI1LrFPz2F8Q** Percuma software untuk menapis unsur2 lucah di internet diminta kawan2 yang ada internet tu download lah sebagai kawalan dari anak2 kecil dari terdedah... tapi bapa jangan risau boleh guna pasword untuk buka semula hehehe http://download.cnet.com/K9-Web-Protection-32-bit/3000-27064_4-10487710.html?tag=mncol . Harap sebarkan pada kawan2 lain sharing is caring. Tambahkan ilmu pegetahuan dengan menonton documentary. macam macam topic ada http://topdocumentaryfilms.com/ Tukartiub mengulas berita semasa secara sinis dan jenaka. http://tukartiub.blogspot.com/ enjoy... Tukar Tiub tukartiub.blogspot.com Web tv tempatan terbaik low broadband pun streming ok tak putus http://www.tvselangor.com/live/channel1/ www.tvselangor.com The best web tv live http://www.mivo.tv/ web ni dari negara jiran kita. heran aku kita kat sini semua pun kena bayar. Nak tengok tv rancangan csi house dll astro pun kira outdated. enjoy.. http://tvshack.net/ TV Shack - tune in tvshack.net Welcome to tvshack.net, watch movies, tv shows, cartoons, standup comedy and documentaries free!

Harapan Tanpa Suara - Kami Perihatin.

Kelahiran - Anugerah Yang Tidak ternilai Untuk Seorang Wanita.

SOLAT

AL IKTIROF

TAUBATAN NASUHA

AYATUL KURSI

DOA-DOA HARIAN

DOA QUNUT

QASIDAH ISTIGHFAR

TELL ME WHY -DECLAN GALBRAITH - a children's tribute