Bismillah

MY BLOG

Isnin, Oktober 05, 2009

KEAJAIBAN PERANG GAZA

UNTUK SAMA-SAMA KITA FIKIRKAN.... ......... .


Peristiwa 1
Seorang Ketua Mujahid Gaza berkata pada Ustaz Zaik bahawa, ketika satu
pertempuran, komander mujahidin menyuruh pejuang tidak menembak kereta
kebal Yahudi yang memasuki kawasan mereka. Dengan berbekalkan baki 6
RPG, tiba-tiba senjata ini menembak ke arah kereta kebal tersebut dan
memusnahkan ia .. Komander itu menjerit agar tidak menembak dan para
pejuang berkata mereka tidak melakukannya. Mereka berkata tiba-tiba
senjata mereka berfungsi dan menembak sasaran. Setelah habis adegan
aneh itu, para pejuang mendapati baki 6 RPG itu masih tidak digunakan!
Dan siapakah yaNg menembak tentera laknatullah itu??? Allahu Akhbar!

Peristiwa 2
Temuramah bersama tentera Yahudi laknatullah oleh TV Israel yang cedera
mengatakan bahawa mereka melihat pejuang Gaza kesemuanya berpakaian
putih sedangakan uniform pejuang Hamas bewarna hijau!
Siapakah yang
berbaju putih itu???

Peristiwa 3
Tentera Yahudi yang buta setelah serangan berkata mereka tiba-tiba
dibaling pasir ke mata
mereka dan tidak tahu siapakah yang
melakukannya.

Peristiwa 4
Peluru berpandu yang pertama di lan carkan oleh Israel ke Gaza mengenai
sasarannya iaitu anggota tentera mereka sendiri!
Ia berpatah balik!
Allahu Akhbar!

Peristiwa 5
Pada permulaan perang, roket-roket Hamas yang hendak di lan carkan, tiba
-tiba salah satu roket itu meluncur laju ke udara tanpa ada sesiapa
yang mengaktifkan ia.
Dan roket itu mengenai sasaran di Israel !

Peristiwa 6
Yang paling menakjubkan, seorang ulama Syria telah bermimpi bertemu
dengan Rasulullah SAW dan kelihatan baginda sedang mengeluarkan pedang
dari sarungnya. Ulama itu berkata, "Wahai Rasulullah, ke mana kamu mahu
pergi?", lalu baginda menjawab, "Aku mahu berperang di Gaza !!!"..
MasyaAllah, Rasulullah sendiri mahu berperang di Gaza , di manakah
kita? Itulah serba sedikit dari kisah takjub yang sempat diceritakan oleh al
-fadhil Ustaz Abdullah Zaik setelah berada lebih seminggu di Gaza atas
misi kemanusiaan. Ia kisah benar yang perlu umat Islam ketahui.

Peristiwa 7
Mujahideen, walaupun tangkas di medan darat, namun terdedah kepada
bahaya serangan dari udara yang dikuasai 100% oleh tentera Israel .
Satu ketika datang sekumpulan burung berhampiran dengan mereka. Tiba-
tiba burung-burung tersebut terbang secara mengejut
seolah-olah ada
sesuatu akan berlaku di situ. Melihat keputusan
burung-burung tersebut, para Mujahideen juga segera meninggalkan tempat
tersebut. Hanya beberapa ketika selepas itu tepat di tempat tersebut
dibedil oleh tentera Yahudi.

Peristiwa 8
Ketika para Mujahideen bertekad untuk menyerang kawasan tentera
Israel , datang kabus meliputi kawasan tersebut, lalu mereka dapat mara
sehingga ke tengah-tengah tentera Yahudi sedang musuh tidak dapat
melihat mereka. Para mujahideen dapat menembak kesemua musuh dengan
mudah.

Peristiwa 9
Seorang doktor menceritakan ketika dia membedah seorang mujahid yang
dibom oleh Yahudi hingga habis tubuh badannya dimasukki serpihan besi
(sharpnel). Mujahid tersebut masih hidup kerana jantungnya tidak
ditembusi serpihan besi tersebut kerana serpihan dibahagian dadanya
melekat pada kitab Al-Quran
yang beliau letakkan di dalam poket
bajunya.

Peristiwa 10
Beberapa orang tentera Yahudi mengatakan bahawa tentera HAMAS yang
mereka lihat memakai pakaian putih
, sedangkan para Mujahideen memakai
pakaian ala tentera seperti biasa.

Peristiwa 11
Seorang wanita mengandung disahkan doktor disetiap pemeriksaan
bahawa kandungannya adalah bayi perempuan .. Sebaik suaminya syahid
dalam Perang Gaza, pemeriksaan doktor mendapati kandungannya adalah
seorang lelaki.


Peristiwa 12
Dalam masa 22 hari peperangan, bayi-bayi lelaki yang dilahirkan
lebih ramai dari kebiasaan
iaitu lebih dari 3000 orang bayi lelaki.
Bilangan yang terbunuh ialah seramai lebih 1300 orang (sahaja). Allah
swt menggantikan dalam peperangan tersebut, mujahideen masa depan yang
lebih ramai.

Peristiwa 13
Apabila jenazah Hasan Ismail Abu Syanab yang syahid pada hari pertama
serangan Yahudi ke atas Gaza , hendak dikebumikan diliang lahad
ayahnya, Asy-Syahid Ismail Abu Syanab, yang syahid 5 tahun lalu, mereka
dapati jasad Ismail masih dalam keadaan seperti mula-mula dikebumikan 5
tahun lalu
. Kain kafannya masih putih bersih. Sila ke laman Karamah
Asy-Syahid Ir. Ismail Abu Syanab di Gaza. Beliau adalah salah seorang
pengasas dan pemimpin HAMAS.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Ingin belajar sesuatu..

http://www.starfall.com/ Learn to Read with phonics www.starfall.com A free website to teach children to read with phonics. For preschool, kindergarten, and first grade. Exciting phonics games and online interactive books. http://learnenglishkids.britishcouncil.org/en home | LearnEnglish Kids | British Council learnenglishkids.britishcouncil.org Welcome to new LearnEnglish Kids! All your favourite games, songs, stories and activities are here - you can have fun and learn English too! You can search for your favourites, orhave a look at the new Explore sectionand find out where everything is. Kalau nak alih bahasa melayu ke english dan sebaliknya hanya perlu copy and paste di http://www.citcat.com/ tapi lepas tu kena sesuaikan ayatlah kadang2 bercelaru sikit, enjoy A multipurpose portal enabling searching and surfing of real-time translated text and web pages. Surf the Internet in your own language! Dalam banyak buku , buku "rich dad and poor dad" banyak memberi kesan peribadi .Yang ulat buku tentu dah baca, dah 10 tahun kot buku ni terjumpa ebook pdf free kena download http://www.middleastpost.com/87/rich-dad-poor-dad-pdf-download/ . nak cepat2 download sebelum moderator delete. enjoy.. Rich Dad , Poor Dad pdf zip rar download www.middleastpost.com download rich dad poor dad for free zip rar pdf are available Free Arabic Language Course, Learn Arabic, Arabic Tuition www.madinaharabic.com Madinah Arabic - Free Arabic Course, Arabic Language Lessons, Forum and 1-to-1 tuition. Learn Classical–Qu’ranic, Modern Standard, Business Arabic and Islam. untuk peminat tv3 tonton rakaman kegemaran anda http://mobile.tv3.com.my/;jsessionid=wGOdK7q7FsQI1LrFPz2F8Q** Percuma software untuk menapis unsur2 lucah di internet diminta kawan2 yang ada internet tu download lah sebagai kawalan dari anak2 kecil dari terdedah... tapi bapa jangan risau boleh guna pasword untuk buka semula hehehe http://download.cnet.com/K9-Web-Protection-32-bit/3000-27064_4-10487710.html?tag=mncol . Harap sebarkan pada kawan2 lain sharing is caring. Tambahkan ilmu pegetahuan dengan menonton documentary. macam macam topic ada http://topdocumentaryfilms.com/ Tukartiub mengulas berita semasa secara sinis dan jenaka. http://tukartiub.blogspot.com/ enjoy... Tukar Tiub tukartiub.blogspot.com Web tv tempatan terbaik low broadband pun streming ok tak putus http://www.tvselangor.com/live/channel1/ www.tvselangor.com The best web tv live http://www.mivo.tv/ web ni dari negara jiran kita. heran aku kita kat sini semua pun kena bayar. Nak tengok tv rancangan csi house dll astro pun kira outdated. enjoy.. http://tvshack.net/ TV Shack - tune in tvshack.net Welcome to tvshack.net, watch movies, tv shows, cartoons, standup comedy and documentaries free!

Harapan Tanpa Suara - Kami Perihatin.

Kelahiran - Anugerah Yang Tidak ternilai Untuk Seorang Wanita.

SOLAT

AL IKTIROF

TAUBATAN NASUHA

AYATUL KURSI

DOA-DOA HARIAN

DOA QUNUT

QASIDAH ISTIGHFAR

TELL ME WHY -DECLAN GALBRAITH - a children's tribute