Bismillah

MY BLOG

Isnin, Oktober 05, 2009

Doa Untuk Kekasih

SAJAK

Doa untuk kekasih

Dengan nama Allah

Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Ya Allah….

Seandai telah Engkau catatkan,

Dia milikku tercipta buatku,

Satukanlah hatinya dengan hatiku,

Titipkanlah kebahagian antara kami,

Agar kemesraan itu abadi…..

Ya Allah…

Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani,

Seiringkanlah kami melayari hidup ini,

Ketepian yang sejahtera dan abadi,

Maka jodohkanlah kami…..

Tetapi Ya Allah…

Seandainya telah Engkau takdirkan,

Dia bukan milikku,

Bawalah dia jauh dari pandanganku,

Luputkanlah dia dari ingatanku,

Dan peliharalah aku dari kekecewaan….

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti….

Berikan aku kekuatan,

Menolak bayangannya jauh ke dada langit,

Hilang bersama senja yang merah,

Agar ku sentiasa tenang,

Walaupun tanpa bersama dengannya…..

Ya Allah yang tercinta…

Pasrahkanlah aku dengan takdirmu,

Sesungguhnya apa yang telah Engkau Takdirkan,

Adalah yang terbaik untuk untukku,

Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui,

Segala yang terbaik buat hambamu ini……

Ya Allah…..

Cukupkanlah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku,

Di dunia dan di akhirat,

Dengarlah rintihan dari hambaMu yang dhaif ini,

Janganlah Engkau biarkan aku bersendirian,

Di dunia ini mahupun di akhirat,

Menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan

Kemungkaran,

Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman,

Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup,

Ke jalan yang Engkau redhai,

Dan kurniakanlah pada keturunan yang soleh dan solehah…..

Ya Allah….

Berilah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat,

Dan peliharilah kami dari azab api neraka,

AMIN…AMIN….AMIN

YaRabbal’aalamiin….

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Ingin belajar sesuatu..

http://www.starfall.com/ Learn to Read with phonics www.starfall.com A free website to teach children to read with phonics. For preschool, kindergarten, and first grade. Exciting phonics games and online interactive books. http://learnenglishkids.britishcouncil.org/en home | LearnEnglish Kids | British Council learnenglishkids.britishcouncil.org Welcome to new LearnEnglish Kids! All your favourite games, songs, stories and activities are here - you can have fun and learn English too! You can search for your favourites, orhave a look at the new Explore sectionand find out where everything is. Kalau nak alih bahasa melayu ke english dan sebaliknya hanya perlu copy and paste di http://www.citcat.com/ tapi lepas tu kena sesuaikan ayatlah kadang2 bercelaru sikit, enjoy A multipurpose portal enabling searching and surfing of real-time translated text and web pages. Surf the Internet in your own language! Dalam banyak buku , buku "rich dad and poor dad" banyak memberi kesan peribadi .Yang ulat buku tentu dah baca, dah 10 tahun kot buku ni terjumpa ebook pdf free kena download http://www.middleastpost.com/87/rich-dad-poor-dad-pdf-download/ . nak cepat2 download sebelum moderator delete. enjoy.. Rich Dad , Poor Dad pdf zip rar download www.middleastpost.com download rich dad poor dad for free zip rar pdf are available Free Arabic Language Course, Learn Arabic, Arabic Tuition www.madinaharabic.com Madinah Arabic - Free Arabic Course, Arabic Language Lessons, Forum and 1-to-1 tuition. Learn Classical–Qu’ranic, Modern Standard, Business Arabic and Islam. untuk peminat tv3 tonton rakaman kegemaran anda http://mobile.tv3.com.my/;jsessionid=wGOdK7q7FsQI1LrFPz2F8Q** Percuma software untuk menapis unsur2 lucah di internet diminta kawan2 yang ada internet tu download lah sebagai kawalan dari anak2 kecil dari terdedah... tapi bapa jangan risau boleh guna pasword untuk buka semula hehehe http://download.cnet.com/K9-Web-Protection-32-bit/3000-27064_4-10487710.html?tag=mncol . Harap sebarkan pada kawan2 lain sharing is caring. Tambahkan ilmu pegetahuan dengan menonton documentary. macam macam topic ada http://topdocumentaryfilms.com/ Tukartiub mengulas berita semasa secara sinis dan jenaka. http://tukartiub.blogspot.com/ enjoy... Tukar Tiub tukartiub.blogspot.com Web tv tempatan terbaik low broadband pun streming ok tak putus http://www.tvselangor.com/live/channel1/ www.tvselangor.com The best web tv live http://www.mivo.tv/ web ni dari negara jiran kita. heran aku kita kat sini semua pun kena bayar. Nak tengok tv rancangan csi house dll astro pun kira outdated. enjoy.. http://tvshack.net/ TV Shack - tune in tvshack.net Welcome to tvshack.net, watch movies, tv shows, cartoons, standup comedy and documentaries free!

Harapan Tanpa Suara - Kami Perihatin.

Kelahiran - Anugerah Yang Tidak ternilai Untuk Seorang Wanita.

SOLAT

AL IKTIROF

TAUBATAN NASUHA

AYATUL KURSI

DOA-DOA HARIAN

DOA QUNUT

QASIDAH ISTIGHFAR

TELL ME WHY -DECLAN GALBRAITH - a children's tribute